Ze Zinnwaldu na Kahleberg, z Cínovce do Dubí

13.05.2017 08:00

pořádá v sobotu 13. května turistickou akci

 

Ze Zinnwaldu na Kahleberg, z Cínovce do Dubí

 

Odjezd autobusu ze Žatce Kruhového nám. - U Zvonu 8:00 a nádr. Žatec západ 8:05 hodin

Návrat do Žatce do 17:30 hodin. Trasy: 10 km a 11 km.

Trasa 10 km vede v německém příhraničí a proto je nutné aby všichni měli OP nebo pas.

Z parkoviště v Zinnwaldu vede kolem Cínoveckého rašeliniště k jezeru Wüster Teich. Od jezera vystoupáme na vrch Kahleberg (904 m) ze kterého je krásný výhled. Tento úsek je také zajímavý tím, že projdeme část (4 km) dvou mezinárodních tras a to modrou evropskou cestu E3, která vede z portugalského Santiago de Compostela do Nessebar, města na pobřeží Černého moře (celková délka asi 6950 km) a červenou mezinárodní horskou stezku přátelství z Eisenachu, který leží na úpatí Duryňského lesa do Budapešti(délka 2690 km). Z vrchu Kahlebergu sejdeme do Zinnlwaldu na centrální parkoviště kde na nás bude čekat autobus. Na tomto pakovišti je také veřejné WC.

Druhá 11 km dlouhá trasa vede pouze po české straně z Cínovce po ČTZ kolem Přírodní rezervace Rašeliniště U jezera - Cínovecké rašeliniště kde na rozcestí U vojáka budeme pokračovat rovně po cyklotrase 23 na horskou chatu Vitišku. Tento úsek je zase zajímavý tím, že z Cínovce k chatě Vitiška vedl úsek staré zapomenuté turistické trasy - modré hřebenovky (Blue Kammweg).

Tato trasa o celkové délce takřka 800 km vedla po hřebenech hor z Pradědu přes Aš do Blankensteinu nad Sálou. Z Vitišky potom sejdeme po ZTZ přes Jedlovku kolem Dubí žst. na Dubí parkoviště kde se zastaví náš autobus. Všichni účastníci této akce jsou pojištěni.

Cena dopravy autobusem včetně startovného a pojištění: členové OKČT Žatec 60 Kč

členové OKČT Žatec děti 30 Kč

členové KČT 80 Kč

členové KČT do 15 let 60 Kč

ostatní zájemci 100 Kč

děti do 15 let 80 Kč.

Výhled z Kahlebergu Horská chata Vitiška

 

Přihlášky přijímá Jana Kochová v pokladně Městského divadla pondělí až čtvrtek od 14 do 17 hodin. Členové odboru mají přednost do konce dubna. Přihláška akci je platná po zaplacení poplatku za dopravu.

 

Kontakt: Jan Bělohlávek, tel.: 602428549

kct-zatec@seznam.cz

Srdečně zve výbor odboru